About K&T

Ik ben Monique Helmstrijd, 33 jaar en woon in het gezellige Brabant. Ik ben gek op alles wat te maken heeft met naaien en het ontwerpen van patronen.

De eerste outfits die ik maakte waren voor Cosplay conventies samen met mijn tweelingzusje. Bij Cosplay wordt een favoriet personage zo goed mogelijk nagemaakt. Hierna had ik de smaak goed te pakken en is het maken van kleding voor mij een geweldige uitlaatklep voor al mijn creatieve ideeën.

Daarom ben ik een aantal jaar geleden begonnen met een coupeuse opleiding bij de modevakschool in Arnhem. Hier heb ik de kneepjes van vak geleerd en leren tekenen via het Rundschau-systeem van Muller and Sohn.

Vanuit de wens om mijn twee passies te combineren; lesgeven en naaien is in 2015 Keper & Twill ontstaan.
Keper & Twill maakt tutorials, verzorgd lessen en zal binnenkort ook patronen uitgeven.

Sinds november 2015 schrijft ik regelmatig  als vaste blogger voor het blog van BERNINA.
Op het blog van Bernina vindt je handige tips en tricks.

Keper & Twill combineert de oude ambacht met de technieken van nu.  In 2014 heb ik daarom  een cursus gedaan voor het CAD programma Grafis. Grafis biedt een tal van mogelijkheden om op een hedendaagse manier patronen te ontwikkelen.

In 2016 heb ik meegedaan aan de Knipster-wedstrijd van de Knipmode.  Iedere week kregen de kandidaten een modethema waarbij ze een outfit moesten maken.  Na een zes super leuke, creatieve en spannende weken werd ik op 29 April tijdens de live finale uitgeroepen tot winnares van de Knipster-wedstrijd.