Op maat met Monique

Hoi Allemaal,

Afgelopen zomer mocht ik een dag meedraaien op de redactie van de Knipmode. Hier ontstond het idee voor een nieuwe rubriek  “op maat met Monique”,
In deze nieuwe rubriek geef ik tips over het aanpassen van patronen.  De patronen voor de knipmode (en andere patroonbladen) worden namelijk gemaakt voor een ‘standaard’ figuur.
Met kleine aanpassingen kunnen patronen eenvoudig worden aangepast aan andere figuur- varianten zoals bijvoorbeeld grotere borsten of afhangende schouders.

Deze maand verscheen de eerste editie met mijn rubriek. In deze editie geef ik tips over het aanpassen van patronen voor mensen met een grotere cupmaat. Ook maakte ik een instructie filmpje ter ondersteuning. Welke je hieronder kunt bekijken.

Volgende maand geef ik advies over het aanpassen van patronen voor mensen met een kleinere cupmaat.

 

1 gedachte over “Op maat met Monique

  • Hoi Monique! Ik ben benieuwd waarom je voor deze tutorial gekozen hebt. Jouw manier wijkt nogal af van wat ik in mijn naslagboeken en op internet vind. Ik pas altijd een full bust adjustment toe op Knipmode patronen waarbij de correctielijn ( en het scharniertje) naar het armsgat loopt. De lengte aanpassing is daarbij een direct gevolg van de eerste ‘cut & slash’ lijn. Waarom deze afwijking van de gangbare methode?

Reacties zijn gesloten.