Masterclass Shingo Sato

Aan het begin van dit jaar kwam Shingo Sato naar Nederland voor het geven van een masterclass.  Deze masterclass was binnen ‘no time’ volgeboekt en er werd zelfs een extra masterclass ingepland maar helaas kon ik hier toen niet bij zijn. Een vriendin ging wel naar deze masterclass en kwam terug vol enthousiaste verhalen.

Toen een paar maanden geleden bekend werd dat Shingo weer naar Nederland zou komen voor een masterclass heb ik mezelf meteen ingeschreven want deze kans wilde ik niet nog een keer missen. Dit keer was ik op tijd met inschrijven, yeah!!

Het waren drie dagen van hard werken, we begonnen rond negen uur s’morgens en werkten door tot ongeveer zes uur, op een hoog tempo. Pffff, het voelde een beetje als mijn deelname aan de Knipster wedstrijd 🙂

 

img_2343
Gelukkig was ik ‘gewaarschuwd’ voor de werkdruk en ondanks dat het tempo heel hoog lag en ik af en toe best mijn best moest doen om het bij te houden, heb ik heel veel geleerd, en was het een hele bijzondere ervaring die ik niet had willen missen.
De manier van werken van Shingo Sato is heel vernieuwd en geeft veel mogelijkheden. Zijn manier van werken is een combinatie van Moulage, origami en patroontekenen. Door deze combinatie kun je hele mooie combinaties maken.
img_2349

Het leuke van deze manier van werken is dat je meteen resultaat ziet. Je werkt veel op de paspop zodat je meteen kunt zien hoe het het eindstuk eruit gaat zien.

Tot snel,
Een creatieve groet,

Monique