Vandaag gaat de knipster wedstrijd van start :-)

Hallo Allemaal!

Welkom op mijn website 🙂
Voor iedereen die mij nog niet zo goede kent heb ik een korte ” kennismaking” filmpje gemaakt zodat je een beetje een beeld hebt van de persoon achter de foto’s 🙂

 

…..Voor wie het gemist heeft, ik doe mee aan de Knipster-wesdstrijd welke wordt georganiseerd door de Knipmode, YEAH 🙂  Aan het begin van vorige week vertelde ik op het BERNINA- blog over de eerste dag van de wedstrijd namelijk het uitzoeken van de stoffen bij de groothandel van Nooteboom Textiles.

Vandaag gaat de wedstrijd officieel van start. Het eerste thema is zwart en wit.  Na de eerste dag in Tilburg ben ik aan de slag gegaan met het maken van drie kledingstukken.
Namelijk een blouse, bodywarmer en een broek en dit was best een uitdaging omdat het “gewone leven” ook gewoon doorging en dan is een week zo voorbij 🙂 Maar ondanks dat ik hard moest doorwerken, is het gelukt!

Wat heb ik gemaakt?

Ik ben begonnen met het maken van een blouse. Hiervoor heb ik het patroon van de Amber blouse gebruikt wat binnenkort via Keper en Twill verkrijgbaar zal zijn  (met handige filmpjes zodat jouw blouse ook een succes wordt!)
De blouse maakte ik van een witte stof met zwarte bolletjes. De kraag en manchetten maakte ik van zwarte stof en in de sluitbies verwerkte ik een (nep) leren-pingbandje. Om het geheel netjes af te werken gebruikte ik engelse naden waardoor de binnenkant er ook heel mooi uit ziet.

IMG_1289

Het tweede kledingstuk wat ik heb gemaakt is een bodywarmer uit de knipmode welke ik heb gevoerd met een extra laagje wattine waardoor de bodywarmer lekker warm is. In de zijnaad maakte ik steekzakken. Hierin verwekte ik ook een ritsje zodat de sleutels bijvoorbeeld niet zomaar uit je zak zouden vallen.

Het laatste onderdeel was een broek van de Knipmode met stukken op de knie. De broek maakte ik van een mooie zwarte stof. Om de sierstiksel extra goed uit te laten komen gebruikte ik hiervoor speciaal garen.
Hierdoor vallen de sierstiksels net iets meer op.

 

IMG_1295 IMG_1293IMG_1294

1 gedachte over “Vandaag gaat de knipster wedstrijd van start :-)

Reacties zijn gesloten.