A day well spent

 

Op Facebook, Pinterest en Etsy kom ik altijd leuke ideeën tegen en inmiddels heb ik een hele ‘To do-list’ met dingen die ik graag eens zou maken.

Afgelopen zaterdag had ik het huis voor mezelf en wat is dan leuker dan lekker een dagje achter de naaimIMG_1032achine te zitten.

In de ochtend ging ik aan de slag met (voor mij) een nieuwe techniek, paper piercing. Bij deze techniek gebruik je een papieren patroon als richtlijn voor het naaien van een quilt.  Een hele leuke techniek en op Youtube staan een aantal hele handige filmpjes waarin de techniek heel duidelijk wordt uitgelegd.

Je kunt met deze techniek hele ingewikkelde patronen maken maar ik koos voor een makkelijk patroon van een hartje om mee te beginnen.  Het patroon vond ik op Craftsy, welke je gratis kunt downloaden.

In het totaal maakte ik drie hartjes welke ik verwerkte in een hoes voor over mijn naaimachine. Deze is nog niet helemaal klaar dus binnenkort komen hier nog meer foto’s van. To be continued 🙂

IMG_1033                IMG_1034

‘S middags ging ik aan de slag met een patroon van Swoon patterns (The pearl clutch)

De omschrijving op de website:

“This easy-to-sew wallet features 8 card slots, 2 bill slots, a large zippered compartment, and a detachable bifold compartment. A removable wristlet strap comes in handy when you just need to carry the essentials. Just slip your phone into the zipper compartment and go!”

Het maken van een portemonnee stond al een lange tijd om mijn lijstje maar “onbekend maakt ongeliefd” dus het duurde behoorlijk lang voordat ik mijn eerste portemonnee maakte. Maar ik ben blij verrast met het resultaat! Wederom zocht ik op Youtube een tutorial, ideaal!

Het leuke was dat ik de “restjes” stof die ik bewaar goed kan gebruiken voor dit project.
Zie hieronder de foto’s van het resultaat. Cool, hè.

IMG_1029 IMG_1027

IMG_1026 IMG_1031 IMG_1030

6 replies on “A day well spent

Comments are closed.