De Chessie Top maar dan net even anders

 

IMG_0129Herken je dat?  Dat je soms een leuk patroon tegen komt maar dat je het liever net even anders zou zien? De mouwen een beetje langer of misschien een extra pasje?  Nou, dan doen we dat toch gewoon!

Het aanpassen van een patroon is makkelijker dan je denkt.  Belangrijk is dat je onthoudt dat de naden die op elkaar komen even lang moet blijven. Als  je bijvoorbeeld een voorpand verlengt moet je ervoor zorgen dat de zijnaden wel weer op elkaar passen.

Deze week ging ik aan de slag met de Chessie top uit de ‘La Maison Victor’. Een leuk patroon van een shirt met afhangende mouwen. Een lekkere relaxtrui maar wel erg kort! Dus dat was een van de dingen die ik heb aangepast want een blote buik in de herfst, bbbrrr nee bedankt 🙂 Ook de mouwen heb ik een stuk verlengd.  Een van mijn favoriete truien heeft een pasje op de schouders dus deze werd ook toegevoegd.

IMG_0133Muziek aan, check, koffie, check!
Klaar? daar gaan we:

Het voorpand en achterpand heb ik met de schouders tegen elkaar aangeplakt zodat ik een pasje kan maken. Parallel aan de schouderlijn  ben ik bij het voorpand 7 cm naar beneden gegaan en bij het achterpand ben ik 15 cm naar beneden gegaan en heb ik haaks op de MA een lijn getekend. Het patroon heeft nu een extra patroon deel.

Het voorpand en het achterpand heb ik verlengd. Het achterpand heb ik een stuk langer gemaakt omdat ik het fijner vind als het achterpand wat langer is. De zijnaden heb ik wel even lang gemaakt zodat alles straks goed op elkaar past.  In de het maattabel heb ik opgezocht dat ik qua bovenwijdte een 36 nodig heb maar voor de taille heb ik dan wel een beetje extra ruimte nodig 🙂 De mouwen heb ik verlengd door een boordjes aan te zetten.

 

IMG_0132 IMG_0135

En nu lekker aan de (naai)slag! Voor  deze trui heb ik een paar stofjes uit mijn stoffen voorraad gehaald die ik op het stoffen spektakel heb gekocht. Inmiddels heb ik een flinke verzameling en wordt het hoog tijd dat ik een aantal stofjes ga weg werken. Heerlijk vind ik dat, die paar uurtje helemaal voor mezelf en aan het einde ook nog een lekkere trui!

Hieronder het resultaat.
Het patroon ga ik zeker nog een keer gebruiken maar dan ga ik de mouwen wel iets ruimer maken bij de pols want deze vind ik net iets aan de krappe kant. Verder is het een lekkere trui, die prima past op een spijkerbroek.

ronaldhelmstrijdFotografie-5306            ronaldhelmstrijdFotografie-5308

De hals werkte ik af met een biesje van dezelfde stof als het pasje en de boordjes van de mouwen.

ronaldhelmstrijdFotografie-5303             ronaldhelmstrijdFotografie-5305

bbbbbrrr het is nog best koud zo!  Maar gelukkig heb ik een lekkere warme trui :-))

 

3 replies on “De Chessie Top maar dan net even anders

Comments are closed.