Winter Mantel

Vorig jaar heb ik voor mijn coupeuse opleiding een wintermantel gemaakt. Nu de temperaturen weer dalen is het tijd om deze jas weer uit de kas te halen en te genieten van heerlijke wandelingen met Ben, onze stafford, in mijn mooie jas.

Voor deze jas heb ik een wollen stof gebruikt welke ik tijdens het Stoffen Spektakel in Zwolle heb gekocht.
Als voering gebruikte ik een zachte grijze velours achtige stof waardoor de jas extra lekker warm is. De mouwen maakte ik van een voeringstof zodat de jas makkelijk aan gaat.

ronaldhelmstrijd-5110  ronaldhelmstrijd-5117 ronaldhelmstrijd-5120

Als je een wollen stof gebruikt is het belangrijk dat je rekening houdt met de eigenschappen van de stof. Een wollen stof is bijvoorbeeld niet geschikt om flink te strijken met stoom. Het opstrijken van de naden moet dan ook zorgvuldig gebeuren waarbij je erop moet letten dat je de naden niet doordrukt. Om ervoor te zorgen dat de naden mooi plat bleven heb ik deze met een flanel steek afgewerkt.

IMG_9787ronaldhelmstrijd-5111